пʼятницю, 4 січня 2013 р.

Гріє свіча


Цей дивний на вигляд свічник, стверджує його творець, може виявитися незамінним при відключенні електрики. Висота його складає близько 23, а ширина - близько 18 сантиметрів.


Горщик цей не простий, а складовою. Він зроблений з трьох горщиків різного діаметру, вкладених один в іншій і з'єднаних довгим металевим болтом, на який нанизаний цілий оберемок шайб і гайок (благо отвори в дні зазвичай в горщиках вже є).

Лабіринтовий ковпак над полум'ям збирає енергію і дбайливо накопичує її, нагріваючись досить сильно (особливо розжарюється центральний стрижень). А потім це тепло поволі передається повітрю всією поверхнею керамічного радіатора.

Головний «секрет» винаходу - радіатор, пастка для тепла. Один такий прилад жодним чином не врятує вас взимку при відключенні опалювання і електроенергії, але, з іншого боку, це краще, ніж взагалі нічого. Крім того, хоча дана нехитра конструкція розроблена передусім для аварійних ситуацій (і не тільки вдома, але й поза ним).
Нагрівач також оснащений прилаштовувати зверху стійкою, здатною утримати каструлю з супом.

Воскова свічка масою 4,25 унції містить приблизно 1 тисячу британських теплових одиниць енергії. У перекладі на звичні величини це приблизно 120 грамів і 1,1 мегаджоуля. Якщо врахувати, що горить така свічка 20 годин або трохи більше, то виходить, що вироблення нею енергії складає 55 кілоджоулів в годину, що відповідає потужності в 15,3 вата.

Втім, точні числа теплоти згорання не так вже й важливі. Ясно, що такий свічник не може скласти конкуренції у потужності побутовим електричним конвекторам і масляних радіаторів на 0,5-2 кіловати. До тих пір поки в розетці є струм. А коли-небудь він може врятувати життя людині, що потрапила, скажімо, на машині в сніжну пастку, в завірюху.

http://www.heatstick.com/_KanHeet01.htm

Портал aeroabc.blogspot.com перевірив технологію - працює!



Немає коментарів:

Дописати коментар

HTML/JavaScript