пʼятницю, 25 січня 2013 р.

Паперові літаки

Зараз ви дізнаєтеся багато способів, як зробити літачок з паперу, до цього дня, особисто я знав два способи, а ви?


Паперовий літак (літачок) - іграшковий літак, зроблений з паперу. Ймовірно, він є найбільш поширеною формою аерогамі, однієї з гілок орігамі (японського мистецтва складання паперу). По-японськи такий літак називаєтьсяками Хікок (ками = папір, Хікок = літак).
Ця іграшка популярна через свою простоту - виготовити її просто навіть новачкові в мистецтві складання паперу. Найпростіший літачок вимагає лише шести [джерело не вказано 226 днів] кроків для повного складання. Також паперовий літачок можна скласти з картону.

Історія Паперового літака

Використовувати папір для створення іграшок, як вважають вчені, почали 2000 років тому в Китаї, де виготовлення і запуск повітряних зміїв були популярною формою проведення часу. Хоча цю подію можна розглядати як витік сучасних паперових літаків, неможливо з упевненістю сказати, де точно відбулося винахід повітряного змія; по мірі плину часу з'являлися все більш красиві конструкції, а також види зміїв з поліпшеними швидкісними і / або вантажопідйомними характеристиками.
Найбільш ранній відомої датою створення паперових літачків слід визнати 1909 рік. Тим не менше, найбільш розповсюджена версія часу винаходу і ім'я винахідника - 1930 рік, Джек Нортроп - співзасновник компанії Lockheed Corporation. Нортроп використав паперові літачки для тестування нових ідей при конструкції реальних літаків. З іншого боку, можливо, що паперові літачки знали ще в вікторіанської Англії.

Види паперових літачків

Існує необмежену [джерело не вказано 226 днів] число видів паперових літачків, які по-різному літають, зберігають висоту і приземляються.

Традиційний

Виды бумажных самолётиков
Цей тип літачка складається всього лише за 6 етапів, а якщо не слідувати інструкції для визначення центру аркуша - то за 5.
Слід використовувати прямокутний аркуш паперу, наприклад, A3, A4 або Letter (переважно A4 або Letter).

Нажмите для увеличения. * Натисніть для збільшення.
  1. Основна складка робиться так: розташувавши папір короткою стороною до себе, загніть лівий або правий край паперу так, щоб він збігся з протилежним краєм, і розгладьте складку.
  2. Розгорніть папір та складіть лівий верхній кут так, щоб він торкнувся основної центральної складки, потім повторіть цю процедуру для правого верхнього кута.
  3. Зігніть утворився кут по лінії, де закінчуються краю загнутих раніше кутів, щоб сторони, якими ці кути стикаються з центральної складкою, були всередині.
  4. Ще раз проробіть дії, описані в пункті 2, але тепер сторони кутів зверху повинні трохи не доходити до центральної складки, тобто йти навскоси, при цьому вони не повинні повністю закривати раніше складений трикутник.
  5. Загніть маленький визирає куточок так, щоб він тримав складені вами кути.
  6. Тепер зігніть літачок навпіл цим трикутником назовні, зігніть боку до основної складці і запускайте.

DC-03

Існує безліч людей, які стверджують, що вони зробили «Кращий у світі паперовий літак». Прикладом є модель DC-03, що володіє великими планерного крилами і, можливо, єдина у своєму роді має хвостове оперення. Ніякої міжнародної федерації паперового літакобудування не існує, тому офіційній перевірці на точність ці твердження не піддаються.

Аеродинаміка

Хоча модель DC-03 має крила, володар рекорду, зареєстрованого в Книзі рекордів Гіннесса, Кен Блекберн (Ken Blackburn) не згоден з рішенням її творців додати на паперовий літак хвостове оперення. Пояснення аеродинаміки паперових літаків, поміщене на його сайті, доводить, що хвостове оперення просто не потрібно. Блекберн використовує реальний бомбардувальник B-2 Spirit типу літаюче крило як приклад, що підтверджує припущення про те, що вага, розподілений по передній частині крила, робить літак більш стійким.

Незалежно від нього, в 1977 році Едмонд Xі (Edmond Hui) на основі аеродинаміки дельтапланів розробив паперовий літак, подібний за формою стелс-бомбардувальника, і назвав його Паперанг (Paperang) [3]. Єдиний з усіх паперових літаків, він має дійсно працюють аеродинамічні поверхні і довгі вузькі крила, а його конструкція дозволяє змінювати кожен параметр форми літака. У 1987 про цей літак була випущена книга «Amazing Paper Airplanes», а в 1992 він став об'єктом кількох газетних публікацій. Паперанг неможливо використовувати на більшості змагань паперового літакобудування через використання в його конструкції скріпки, але при хорошій стійкості він володіє виключно великим коефіцієнтом відносної дальністю планування - більше 12 (тобто при втраті 1 м висоти літачок пролітає більше 12 м по горизонталі).
Хоча вважається, що легкі паперові літачки літають далі важких, це твердження заперечується Блекберном. Літачок Блекберна, що побив світовий рекорд більше 20 років тому (у 1983), був розроблений в припущенні, що найкращі літаки мають короткими крилами і «важкі» в момент фази запуску, коли людина підкидає їх у повітря. Хоча більш довгі крила і меншу вагу допомогли б, як здається, літачки досягти більшого часу польоту, але такий паперовий літак неможливо викинути високо. Згідно Блекберну, «для досягнення максимальної висоти і гарного переходу до плануючого польоту кидок повинен здійснюватися з відхиленням від вертикалі не більше 10 градусів» - це показує, що швидкість літачка, необхідна для успішного кидка, повинна бути як мінімум 100 км / ч.

Змагання

У 1989 році Енді Чіплінг заснував Асоціацію паперового авіабудування, а в 2006 році був проведений перший чемпіонат із запуску паперових літаків. Змагання проводяться у трьох дисциплінах: найдовша дистанція, найдовше планування і аеробатіка.

Світові рекорди

Численні спроби збільшити час перебування паперового літачка у повітрі час від часу призводять до взяття чергових бар'єрів у цьому виді спорту. Кен Блекберн (Ken Blackburn) утримував світовий рекорд на протязі 13 років (1983-1996) і знову отримав його 8 жовтня 1998 року, кинувши паперовий літак в приміщенні так, що він протримався в повітрі 27,6 секунди. Цей результат підтверджено представниками Книги рекордів Гіннесса і репортерами CNN. Паперовий літачок, використаний Блекберном, можна віднести до категорії планерів.
Проводяться змагання по запуску паперових літачків під назвою red bull paper wings. Останній світовий чемпіонат проводився в Австрії. Вони проводяться в трьох категоріях: «вищий пілотаж», «дальність польоту», «тривалість польоту».


Інструкції як зібрати паперовий літак



Немає коментарів:

Дописати коментар

HTML/JavaScript