пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

Одноступенева багаторазова ракета-носій на унітарному пальному-3

Одноступенева багаторазова ракета-носій на унітарному пальному-3

Сама ракета-носій може складатися з багатьох суб-ракет, як, наприклад, тут:


У такому разі, це вже буде багатоступенева конструкція з окислювачем на основі селітри, що є достатньо надійною навіть, якщо її буде виготовлено з бамбуку! 

Вважаю, що таку технологію цілком під силу створити й невеликому гуртку ракетомоделювання. Методом масштабування розміри можна збільшити до розмірів легкої ракети-носія, що спроможна вивести на орбіту корисний вантаж.     

Тоді унітарне пальне на основі селітри+вода+спирт під тисом з баку подається в ракетний двигун, де згоряє й створює тягу. Є значна економія ваги, адже тут не потрібні балони зі стисненим газом для створення тиску. Досить  у воді розчинити лимонну кислоту й додати соди - звичайна лимонна шипучка!  

 Експериментально встановлено здатність до горіння NH4NO3 при підвищеному тиску, а при наявності каталізатора-і при атмосферному тиску [98].

Встановлено, що на термічний розклад нітрату амонію сильний каталітичний вплив роблять сполуки хрому (VI): хромат калію або біхромат амонію, а також трьох-окис хрому; меншлю мірою впливає хлорид міді (II). Сполуки хрому, сильно збільшують при 200 ° С швидкість термічного розкладання NH4NO3, при добавці їх у кількості 5-10% до нітрату амонію роблять його здатним до горіння при нормальних умовах. Нітрат амонію при кімнатній температурі не чутливий до тертя в порцеляновій ступці й мало чутливий до удару. Вибух в ньому збуджується важко, температура вибуху близько 1000 ° С; швидкість детонації від 1СО0 до 1500 м / с.

 
А якщо брати практику, то виконується розрахунок ракети:
- 24 кг ваги конструкції
- корпус діаметр 60 см.
- паливо окислювач 100% спирт і селітра
- висота орбіти 200 км.

вага з паливом і окислювачем?
довжина?
необхідна тяга ракетного двигуна?




Одноступенева багаторазова ракета-носій на унітарному пальному

 http://aeroabc.blogspot.com/2013/01/blog-post_6324.html

 

Одноступенева багаторазова ракета-носій на унітарному пальному-1 

 http://aeroabc.blogspot.com/2013/01/1.html

 

Одноступенева багаторазова ракета-носій на унітарному пальному-2 

 http://aeroabc.blogspot.com/2014/08/2.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

HTML/JavaScript