четвер, 22 серпня 2013 р.

Школярі з Марганця стали чемпіонами Європи з авіамодельного спорту


21.08.2013 19:55
Уперше за всю історію незалежної України команда юніорів стала переможцем на чемпіонаті Європи з авіамодельного спорту F-1-D (мікромоделі літаків), який проходив з 13 до 18 серпня 2013 року у Республіці Сербія. Інформує портал "ПедПреса".

Команду України представляли вихованці авіамодельного гуртка центру науково-технічної творчості м. Марганця Дніпропетровської області Денис Жарий, Дмитро Сєдньов та Юрій Вітько (тренер команди – Михайло Серебряков).
Чемпіонат проходив у величезному виставковому залі з висотою стелі близько 30 метрів. За командну першість змагалися 4 команди юніорів з Румунії, Литовської Республіки, України та Французької Республіки.
Майже до останньої хвилини переможець був невідомий, команда України після 4-го туру випереджала румун лише на 3 секунди. І в запеклій боротьбі наша команда перемогла команду Румунії, яка тримала першість останні три чемпіонати Європи, та покращила свій командний результат на 17 хвилин порівняно з минулим роком.
Член нашої команди Денис Жарий встановив новий рекорд України в залі ІІІ категорії (висота стелі зали до 50 метрів), що і дало йому змогу вибороти перше місце, а в нагороду медаль, диплом і кубок. А Дмитро Сєдньов здобув ІІІ місце. Вперше у змагання такого рівня приймав участь Юрій Вітько, який виступив досить вдало і посів п’яте місце з дванадцяти можливих.
Отже, завдяки зусиллям, праці, терпінню та професіоналізму тренера команди України Михайла Серебрякова та його обдарованим вихованцям, на змаганнях міжнародного рівня двічі лунав Гімн України.
Всі члени команди були нагороджені медалями, іменними дипломами та перехідним кубком Федерації авіамодельного спорту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

HTML/JavaScript